Confidenţialitate

Rețeta lui Adi Hădean: Legumele care pot fi așezate ca garnitură lângă orice friptură sau consumate în combinații de post

Toate alimentele despre care urmează să vă spun lucruri, pot fi așezate ca garnitură lângă orice friptură, dar pot fi consumate și în combinații vegetariene și de post.
Iată:

Ceapa

curățată de coajă, presărată cu sare grunjoasă, coaptă 2 ore la 120-130 de grade Celsius, se înmoaie și se îndulcește. Poate fi inclusă apoi în sosuri sau consumată ca atare, alături de alte legume.

Usturoiul

copt încet, o oră și jumătate la 150-160 de grade Celsius, păstrat în coajă, poate fi transfomat ușor apoi într-un piure delicios.

Morcovii

spălați bine, copți cu sare și unt, o oră la 180 de grade Celsius, sunt dulci, gustoși și sunt…altceva.

Păstârnacul

copt la fel ca morcovii, devine delicios. Copt 6-7 ore la 130 de grade Celsius, devine mai mult decât delicios, devine senzațional.

Ceapa verde

friptă pe grătar, nu mai mult de patru minute, cât să capete urmele carcteristice grătarului.

Fasolea verde

opărită un minut în apă clocotită, răcită rapid într-un bol cu gheață pentru a-și păstra culoarea, trasă la tigaie cu unt timp de 3-4 minute.

Sfecla roșie

fiartă o oră în apă cu sare (zeama poate fi scăzută apoi pe foc mic, într-un sos dulce și colorat intens), tăiată în sferturi și friptă pe foc mic în unt, cu cimbru sau rozmarin.

Cartofii noi

căutați-i pe cei mai mici dintre ei, îi opăriți 5 minute apoi fripți în tigaie cu unt și sare, până-s pătrunși de tot. Amestecați cu ceapă verde tocată, adăugată la final, după stingerea focului.

Spanacul

spălat bine, sotat 30 de secunde, adică aruncat într-o tigaie încinsă bine, cu 2-3 căței de usturoi și câteva picături de ulei de măsline.