Confidenţialitate

Rețeta lui Adi Hădean: Cornulețe ușor de făcut

Rețeta de azi e cu dulce și bun. E o rețetă de cornulețe care pot sta pe masă de la Crăciun, dar și pe cea de Revelion.

Pentru 50 de cornulețe aveți nevoie de 1 kg de făină albă, 120 de grame de zahăr, o jumătate de litru de lapte, 250 de grame de unt topit, 10 grame de drojdie, 1plic de praf de copt, 3 grame de sare, 2 ouă pentru aluat, 1 ou pentru uns, 500 de grame de gem sau, și mai bine, magiun fără zahăr.

Cum le faceți? Mai întâi puneți drojdia să se desfacă în puțin lapte cu zahăr apoi puneți făina, ouăle, zahărul, praful de copt, laptele și drojdia pregătită într-un castron.

Frământați bine câteva minute apoi turnați peste aluat untul topit (să nu fie fierbinte). Adăgați sarea și continuați să frământați până când aluatul moale se desprinde de pe degete și se întinde ușor până la transparență. Lăsați aluatul la dospit sub un prosop curat, în loc cald. Modelați sfere de dimensiuni egale, aplatizați-le cu sucitorul și creați discuri mari cât o farfurie pentru felul 2.

Tăiați triunghiuri cu un pinten, puneți gem (câte 10 grame) pe fiecare triunghi, la bază, rulați apoi de la bază spre vârf și așezați cornulețele în tavă, pe hârtie de copt. Ungeți cornulețele cu ou bătut înainte de a le pune în cuptor. Coaceți cornulețele până se rumenesc frumos (la 180 de grade Celsius).

Mâncați-le abia după ce s-au răcit.