Confidenţialitate

Restricții în București: Se închid restaurantele la interior, dar terasele pot funcționa | AUDIO

De la miezul nopții intră în vigoare noile restricții în București, după ce s-a depășit rata de infectare de 3 cazuri de coronavirus la 1000 de locuitori. Restaurantele, teatrele și cinematografele se închid în Capitală.

Decizia a fost în ședința Comitetului Muncipal pentru Situații de Urgență, care a avut loc în această dimineață.

În București, grădinițele rămân deschise, la fel și școlile, dar numai pentru elevii din ciclul primar și pentru cei din anii terminali, cu condiția ca prezența acestora din urmă în sălile de curs să nu depășească jumătate din numărul total al elevilor acelei clase.

Mariana Stancu Țipișcă, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Capitalei:

”Este permisă activitatea de simulare a examenelor naționale, activitățile remediale, și evaluarea națională se va face față în față, fizic”.

Se închid restaurantele, barurile, cafenele și discotecile, dar terasele pot funcționa:

”Activitatea din restaurante este interzisă în interior, este permisă doar la exterior,  atunci când este amenajată o terasă cu un acoperiș, un tavan, și un singur perete, cu păstrarea distanței de 2 metri între mese și 6 persoane la masă dacă sunt din familii diferite. Sunt acceptate vânzările de bilete Loto pentru că este o activitate de retail, unde contactul este minim”.

Nu mai este permisă nici activitatea teatrelor, a cinematografelor și a sălilor de jocuri de noroc. Este interzisă de asemenea organizarea de concerte și festivaluri în aer liber și nu sunt permise nici vizionările de filme sau spectacole de tip drive-in.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță