Confidenţialitate

Reacția Universității din București la acuzațiile de plagiat aduse ministrului Cîmpeanu: „În aceste vremuri tulburi, educația are nevoie de valori puternice”

Universitatea din București cere o analiză serioasă a acuzațiilor de plagiat care i se aduc ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Însă, se arată într-un comunicat al Universității, totul trebuie făcut fără presiuni de orice natură. Ministrul a respins acuzațiile, spunând că ele au rolul de a bloca legile învățământului.

Conducerea Universității Bicurești transmite că va condamna întotdeauna orice acțiune care încalcă etica și integritatea academică.

Așa că cere o analiză care să fie realizată de îndată de către instituțiile abilitate din cadrul universității implicate și de instituțiile responsabile ale statului.

E necesară, se arată într-un comunicat, o analiză serioasă, în afara oricărei presiuni de orice natură. „În aceste vremuri tot mai tulburi, educația are nevoie de valori puternice și de un etos care să ghideze noile generații în formarea lor ca buni cetățeni, profesioniști desăvârșiți și implicați în societate.”

Potrivit unei investigații a jurnalistei Emilia Șercan, ministrul Educație și-ar fi însușit în 2006 aproape 100 de pagini dintr-un curs universitar.

Potrivit acesteia, politicianul și-ar fi însușit capitole întregi semnate anterior de alți doi autori.

În replică, ministrul susține că „astfel de încercări de a opri din cursul lor firesc legile educației – care sunt de interes pentru milioane de copii – nu mă pot influența, chiar dacă sunt abordări punctuale personale”.

Citește și: Sorin Cîmpeanu, despre investigațiile legate de plagiatul său: „Cei care lansează aceste acuze sunt un fel de habarniști în educație” | AUDIO

Foto: Colaj Inquam Photos / Shutterstock