Confidenţialitate

Ministrul Cîmpeanu, despre investigațiile legate de plagiatul său: „Cei care lansează aceste acuze sunt un fel de habarniști în educație” | AUDIO

Aflat la Arad, la inagurarea unui cămin studențesc, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a bagatelizat investigațiile legate de plagiatul său. Sorin Cîmpeanu susține că a respectat toate regulile și că acel curs universitar pe care și-a pus semnătura, un  îndrumător de lucrări practice, ar fi fost realizat „foarte profesionist”.

„Sunt oameni care nu sunt capabili să diferențieze un îndrumător de lucrări practice sau un caiet de seminar de o lucrare științifică. Un îndrumător de lucrări practice a fost realizat foarte profesionist respectând toate regulile în interesul studenților. Cei care lansează aceste acuze sunt un fel de habarniști în domeniul educației. Numele este al cadrului didactic ce susține acele lucrări practice, să treci nume precum Arhimede cred că nu era cazul la autori, deci este un mod de lucru specific respectat întocmai pentru îndrumătoare de lucrări practice”, a spus, la Arad, Sorin Cîmpeanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Educației a menționat că e convins că, la un moment dat, cineva va descoperi că a copiat și pe vremea când era elev:

„Sunt curios, după ce au fost preocupați de o teză de doctorat susținută ân anii 2000 acum sunt preocupați de caiete de seminar. Sunt convins că vor ajunge la lucrările de control din clasa a VII-a și sunt convins că vor găsi că la un moment dat am copiat ceva rezolvări dintr-o culegere de probleme sau dintr-un manual de Matematică. După care sunt convins că vor găsi și ceva ciorne de prin școala gimnazială.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă amintim, jurnalista Emilia Şercan a dezvăluit că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a  plagiat un curs universitar şi şi-a „însuşit fraudulos paternitatea” mai multor capitole semnate anterior de alţi autori.

Citește și: Protest la Ministerul Educației. Este cerută demisia ministrului. Prof. univ. Cristian Preda: „Nu putem avea o Românie educată cu astfel de personaje” | AUDIO

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea