Confidenţialitate

Război deschis în Parlament pe tema construcției de spitale. Ludovic Orban: „Politica fiscală a României nu se face la șpriț” | AUDIO

A primit votul final în Camera Deputaților un proiect PSD prin care se acordă scutire de TVA pentru fundații și organizații neguvernamentale care se implică în reabilitarea sau construcția de spitale. Proiectul trecuse în toamnă de Senat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Lăsând la o parte orice gram de aroganță, vreau să vă spun următorul lucru: având doar opt abțineri și peste 250 de voturi pentru, sunt extrem de mulțumit că această inițiativă la care am lucrat cu aproape toate grupurile parlamentare, cu toți specialiștii din comisii, astfel încât să ne asigurăm că este un proiect bun. Vă spun ncă o dată că prin această inițiativă facem un pas mic și devenim parteneri ai celor care sunt implicați în aceste acțiuni filantropice. Vreau să mulțumesc Fundației Metropolis, vreau să mulțumesc lui Codin Maticiuc, le mulțumesc celor de la „Dăruiește Viață” și vreau să mulțumesc tuturor celor care se implică în astfel de acte prin care se donează în sistemul sanitar românesc”, a spus Alfred Simonis.

Opoziția consideră, însă, că prin acest proiect, PSD doar lasă impresia că ar dori să construiască spitale

În realitate, nicio unitate medicală nu a fost ridicată de la zero, iar cele care există de pe vremea lui Ceaușescu sunt nerenovate de zeci de ani, arată liderul partidului „Forța Dreptei”, deputat și fost premier, Ludovic Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Politica fiscală a României nu se face la șpriț. La o discuție între un lider politic și un ONG-ist simpatizant PSD, care vine cu ideea de scutire de TVA. De ce nu scutim de TVA toate ONG-urile care sunt implicate în proiecte de interes public – care construiesc grădinițe, creșe, care construiesc locuințe familiale. Vine acum PSD-ul și vrea să mai fie aplaudat pentru faptul că vrea să lase impresia că construiește spitale în condițiile în care peste 30 de ani a arătat că nu este în stare”, a spus Ludovic Orban.

Cu bani din PNRR Guvernul ar urma să ridice 3 spitale noi. Sunt celebrele „spitale regionale”, promise guvernări la rândul

Potrivit planului asumat de România, începând de anul acesta și până în 2026, ar trebui să fie gata spitalele regionale din Iași, Cluj și Craiova. Va fi imposibil, spune fostul premier Ludovic Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Acum în PNRR există o finanțare de aproape 2 miliarde de euro pentru construcția de spitale. Nici până azi, nici măcar nu s-au operaționalizat structura care trebuie să se ocupe de procedurile de construcția noilor spitale și termenul de finalizare este 31 decembrie 2026”, a mai spus Ludovic Orban.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Protest al profesorilor, la Constanța. Sindicaliști din toată țara amenință cu greva generală dacă guvernarea continuă să ignore problemele din educație | AUDIO