Protest inedit la Cluj față de Guvern: Mai multe mașini circulă cu 5km/h. #Rezist, #Nu corupției, printre mesajele șoferilor

Protest inedit la Cluj-Napoca, față de măsurile Guvernului Grindeanu. 

Mai bine de 15 mașini circulau prin centrul orașului, în jurul prânzului, cu 5 kilometri la oră. Participanţii spun că acţiunea de vineri este prima de nesupunere civică din Cluj-Napoca.

Șoferii protestatari  s-au strâns într-o parcare din centrul municipiului Cluj-Napoca, după care au pornit cu maşinile pe Calea Dorobanţilor – Piaţa Mărăşti – Bdul 21 Decembrie 1989 – Str. Memorandumului – Primărie – str. Napoca – Bdul Eroilor, circulând cu o viteză de 5– 10 kilometri la oră.

Şoferii au lipit pe maşini afişe cu mesaje precum “#Rezist”, “Nu corupţiei” sau “În democraţie, hoţii stau în puşcărie”.

“Acţiunea de azi este prima de nesupunere civică din Cluj-Napoca faţă de măsurile Guvernului Grindeanu, am adus protestele din stradă, care au loc în fiecare seară, la un alt nivel, de a lovi în corupţi puţin mai direct. Vrem să menţinem vie flacăra protestelor, să impulsionăm protestarii prin sufocarea traficului din oraş, circulând cu viteză de 5 – 10 km/ oră. În acest fel vrem să tragem un semnal de alarmă”, a spus Dragoş, unul dintre protestatari.

Un alt participat la acţiune a declarat că Guvernul Grindeanu trebuie constrâns prin orice mijloc civic să demisioneze şi că, la Cluj-Napoca, manifestările de protest vor continua.

Pe traseu, coloana a fost însoţită de un echipaj al Poliţiei Rutiere.

Sursă foto: Facebook/Mircea Rosca

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS