Confidenţialitate

Profesor de economie: „Trebuie să fim foarte vigilenți și cumpătați peste iarnă, să procedăm ca furnica nu ca greierele” | AUDIO

Economiștii ne recomandă să fim cumpătați în perioada următoare, pe fondul inflației mari și a iernii grele care se anunță.

Profesorul de economie la ASE București, Cristian Păun, spune că, în măsura în care este posibil, ar trebui să facem economii:

„Trebuie să trecem peste iarna care vine și trebuie să fim foarte foarte vigilenți și foarte foarte cumpăniți în tot ceea ce cheltuim. Nu trebuie să ne hazardăm în momentul de față la cheltuieli exagerate sau cheltuieli inutile. Întotdeauna când vine un moment greu trebuie să procedăm ca furnica nu ca greierele și trebuie să ne facem niște rezerve pentru că viitorul este întotdeauna incert pentru fiecare dintre noi. Nu putem să spunem de pe acum dacă va fi o iarnă cu foarte multă zăpadă și foarte mult frig sau va fi o iarnă la fel cu cea care a trecut, unde n-am prea avut lucruri exagerate pe parte de temperaturi.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cristian Păun a mai spus în emisiunea Deșteptarea la Europa FM că politicienii ignoră problemele structurale pe care le are România, în loc să facă reforme:

„România este într-o mare mare problemă în momentul de față pentru că are niște probleme structurale care au nevoie de reforme substanțiale și pe care, din păcate, politicienii ne tot amână. Ne tot aburesc cu tot feul de lucruri pe care zic că le fac pentru noi dar în realitate batem pasul pe loc mai rău ca la Ciuleandra.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Inflația în zona euro a depășit estimările analiștilor. Scumpirile din energie, principalul motiv

Sursa foto: Shutterstock