Confidenţialitate

Prof. Răzvan Cherecheș, la Europa FM: „Suntem pe marginea prăpastiei. Avem nevoie de niște măsuri foarte dure” | AUDIO

Profesorul de sănătate publică Răzvan Cherecheș spune că ne aflăm într-un moment critic. El a fost invitat în emisiunea „Deșteptarea” în această dimineață și a explicat că autoritățile încă mai pot lua măsuri, dar dure, pentru a gestiona criza sanitară.

„Noi în momentul acesta suntem ca în filme, când cineva este chiar pe marginea prăpastiei și tu știi că asta ar face povestea mai bună, știi că vor cădea în prăpastie. Pentru toți care lucrăm în domeniul sănătății publice este evident că noi vom cădea și că tot ce vedem acum sunt oameni care ne strigă să avem grijă. Nu-i suficient tot ce facem. De ce avem nevoie acum, de cineva care să se arunce cu disperare și să împingă înapoi camionul”, a spus profesorul Răzvan Cherecheș.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Răzvan Cherecheș dă și un exemplu de măsură dură, atunci când autoritățile au interzis fumatul în spații închise:

„Măsurile care ne-ar salva pe noi ar trebui să fie atât de dure încât opoziția și supărarea oamenilor să facă astfel încât președintele și premierul să nu mai aibă o carieră politică niciodată. Cum a fost, de exemplu, când s-a interzis fumatul în locurile publice. Lege care a salvat, pe termen lung, viețile mai multor români și care a făcut-o pe doamna Cristea să-și piardă cariera politică definitiv pentru că a împins legea. Genul acesta de măsuri avem nevoie în acest moment”, a mai explicat profesorul Răzvan Cherecheș.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: România în Direct: Măsuri de restricție neclare, așteptate pentru luni. Cum aplici certificatul verde într-o țară cu majoritate nevaccinată? | VIDEO.

Sursa Foto: Facebook / Răzvan Cherecheș