PRO România, către UDMR: Aveți curajul să nu votați bugetul mincinos al coaliției PSD-ALDE!

Condus de fostul premier Victor Ponta, partidul PRO România cere Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, formaţiune care susţine tacit actuala guvernare, să nu susţină la vot în parlament proiectul de buget al coaliției PSD-ALDE.

Potrivit scrisorii, documentul Ministerului de Finanţe este „nerealist”, care „şantajează” primarii din ţară.

„Coaliția PSD-ALDE a prezentat bugetul pentru anul 2019 cu o întârziere de trei luni, fiind puse sub semnul întrebării stabilitatea economiei și capacitatea guvernului de a onora toate promisiunile făcute în ultimul an.

Considerăm că bugetul pentru anul 2019 este unul nerealist, un buget care nu are nicio legătură cu investițiile, dar un buget construit pentru a șantaja primarii în an electoral.

Promisiunile PSD-ALDE făcute în disperarea de a schimba percepția oamenilor despre o guvernare care se anunță ratată nu au acoperire în buget. Banii promiși nu există, investițiile promise nu vor fi realizate niciodată.

Stimați colegi din UDMR,

Dumneavoastră susțineți în Parlament o coaliție guvernamentală care s-a îndepărtat fundamental de scopul inițial pe care l-a anunțat în 2016. Vă anunțăm în mod public că la acest moment, coaliția PSD-ALDE a pierdut majoritatea în Camera Deputaților datorită parlamentarilor care au părăsit cele două partide.

În același timp, vă cerem să vă delimitați în mod public de coaliția PSD-ALDE și de Guvernul pe care această coaliție l-a impus. În cadrul Uniunii sunt oameni cu foarte multă experiență, unii dintre ei fiind de aproape 30 de ani în prima linie a scenei politice. Ei pot confirma că nu a existat niciodată un guvern atât de slab pregătit și miniștri care să nu aibă nici cea mai mică legătură cu domeniile pe care le conduc. Mitul specialiștilor PSD s-a dărâmat odată cu acapararea puterii totale de către actuala conducere.

Domnule Președinte Kelemen Hunor,

Reprezentați o minoritate importantă a României. Considerăm că drepturile oricărei minorități naționale trebuie protejate și că acestea au nevoie de reprezentare politică și administrativă.

Cu toate acestea, județele în care comunitatea maghiară este majoritară și în care administrația publică locală provine din cadrul UDMR, se regăsesc pe lista județelor sărace ale României.

Din păcate, susținerea de către UDMR a coaliției PSD-ALDE nu a adus bunăstare în rândul județelor administrate de primari și președinți de consilii județene aparținând Uniunii pe care o conduceți.

Nici cetățenii români și nici cetățenii maghiari nu au locuri de muncă. Investițiile sunt inexistente, la fel ca proiectele de infrastructură. Nivelul de sărăcie este mai ridicat decât în alte zone.

Este timpul, stimați colegi, să vă delimitați de PSD și de ALDE, de Dragnea și de Tăriceanu. Nici românii și nici maghiarii din România nu o duc bine sub această guvernare mincinoasă.

Aveți curajul să solicitați un buget corect pentru dezvoltarea deopotrivă a zonelor cu cetățeni de etnie maghiară și a celorlalte zone. Altfel veți fi bănuiți chiar de votanții dumneavoastră că ați negociat alte avantaje obscure, pentru alte interese decât interesul cetățeanului în schimbul susținerii bugetului propus de coaliție.

Dacă acest buget este aprobat de Parlament în forma actuală, întreaga țară o să știe că a fost aprobat numai cu votul UDMR. Inclusiv comunitatea maghiară!”, se arată în apelul PRO România.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS