Confidenţialitate

Primul copac al înţelepţilor din România poate fi văzut din această săptămână – FOTO

De azi îşi odihneşte rădăcinile, în apropierea Bucureştiului, un pom considerat sacru de budişti şi hinduşi: Ficus Religiosa

Este vorba despre un smochin cu o formă aparte a frunzelor, care poate fi găsit în preajma templelor budiste. Chiar Buddha a atins iluminarea sub copacul Bodhi, un smochin bătrân similar cu cel care poate fi admirat începând de joi şi la Therme Bucureşti.

Pomul Vietii la Therme Bucuresti

Copacul Tree of Life (Ficus Religiosa) din apropiere de Bucureşti, supranumit și copacul înțelepciunii, are o vechime de 120 ani și a fost adus din China. Drumul până la Therme a durat 2 săptămâni. Se spune că prințul Siddharta s-a așezat și a meditat sub acest copac și acolo a găsit “iluminarea“, după care devenit Buddha.

Proprietarii Therme au arătat o grijă deosebită pentru plantele pe care le-au adus pentru a amenaja cel mai mare centru de relaxare si distractie bazat pe ape termale.

Cu cele peste 800.000 de plante, Therme București devine cea mai mare gradină botanică de interior și exterior din România. S-au plantat 1.200 copaci, 3.000 de arbuști, 500 de palmieri, peste 600.000 de flori, 40.000 de trandafiri, 60.000 de eunimus și alte plante. Pentru a asigura necesarul de lumină al grădinii exotice, dar și pentru a întregi experiența unică a vizitatorilor, spațiile vitrate sunt întinse pe 3 fațade ale clădirii.

Puteţi face un tur vitual al Therme București aici!