Confidenţialitate

Cum arată Therme Bucuresti, cel mai mare centru de relaxare si distractie bazat pe ape termale – GALERIE FOTO

Cu o zi înaintea deschiderii oficiale a Therme Bucureşti, cel mai mare centru de relaxare si distractie bazat pe ape termale, Europa FM vă invită la un tur virtual. Therme București se întinde pe o arie de peste 250.000 de metri pătrați, aproape cât 39 de terenuri de fotbal.

În piscinele de la Therme se pot relaxa simultan 1.500 de persoane, iar de saunele centrului pot beneficia 300 de persoane în același timp. Toboganele au fost proiectate astfel încât să asigure distracția pentru 6.500 de persoane pe oră, iar restaurantele au o capacitate totală de 700 de locuri. De asemenea, parcarea centrului dispune de 1.800 de locuri.

Joi, 14 ianuarie, se deschide Therme București, cel mai mare Therme din Europa, construit greenfield, cu apă extrasă de la o adâncime de peste 3.100 de metri. În ceea ce privește spațiile verzi, acestea formează cea mai mare grădină botanică din România cu peste 800.000 plante.

“Vedeta” Therme este copacul Tree of Life (Ficus Religiosa), supranumit și copacul înțelepciunii, care are o vechime de 120 ani și a fost adus din China. Drumul până la Therme a durat 2 săptămâni. Se spune că prințul Siddharta s-a așezat și a meditat sub acest copac și acolo a găsit “iluminarea“, după care devenit Buddha.

Bucureștiul este al doilea cel mai mare oraș termal din Europa, după prima și cea mai veche capitală termală atestată istoric: Roma.

Zona Galaxy la Therme Bucureşti

Piscina cu valuri din zona Galaxy are o suprafață de 560 m2 și o adâncime care variază de la 1 metru la 3 metri, fiind cea mai mare de acest gen din România.

Zona Galaxy din cadrul Therme București deține cel mai spectaculos sistem de tobogane indoor din Centrul și Sud-Estul Europei. Lungimea totală a acestora este de 1,5 km, iar zonele de plecare au o înălțime de până la  14 metri, ele fiind concepute pentru a oferi multiple ocazii de entertainment pentru toate vârstele.

Zona cuprinde 16 tobogane, dintre care 7 pentru copii, 2 tobogane care „străpung” acoperișul clădirii, tobogane interactive cu jocuri de lumini sau “Racer”, unde pot concura până la 3 participanți simultan, precum și “Crazy River”, cu un volum de apă de peste 2.500 m3/oră. Toboganele au o capacitate de 6.500 de persoane pe oră.

Zona Elysium la Therme Bucureşti

6 saune, fiecare cu tematică proprie, 1 piscină de relaxare cu seleniu și zinc în care se află un pool-bar, 9 gradene cu şezlonguri, zona dușului cală, numită și Floarea Evei, 3 cabinete de masaj și restaurantul Colonial – acestea sunt atracţiile Elysium. Fiecare saună are un anumit design, miros specific și sistem sonor.

Vizitatorii se pot bucura astfel de un adevărat ritual de wellness și purificare, denumit în limba germană Aufguss, realizat prin infuzarea unei soluții de uleiuri aromatice pe pietrele vulcanice încinse din saună.

O experiență multisenzorială de Aufguss are efecte benefice asupra organismului, prin activarea circulației sangvine, hidratarea pielii și întărirea sistemului imunitar. Specificul diferit al fiecărei saune de la Therme, precum și programul variat al procedurilor, oferă simultan unui număr de 300 de clienți posibilitatea să se bucure de experiența Aufguss.


Investiția în Therme București este realizată de A-HEAT GROUP AG, concern cu sediul la Viena. Lucrările de construcție a proiectului Therme București au început la finele anului 2013, fiind la fel de provocatoare ca și construirea unui aeroport, investiția totală ridicându-se la aproximativ 50 de milioane de euro.

La Therme București se poate ajunge pe DN1, centrul aflându-se în zona Otopeni – Balotești.