Confidenţialitate

Primele contracte finanțate cu bani europeni din PNRR, semnate. Premierul Ciucă: Mai sunt în așteptare 1.430 de proiecte, care au la dispoziție 2,4 miliarde de euro | AUDIO

Au fost semnate primele contracte finanțate cu bani europeni proveniți din Planul Național de Redresare și Reziliență. Este vorba despre șapte contracte încheiate între Ministerul Dezvoltării și mai multe administrații din țară.

Printre altele, vor fi modernizate clădirile unor primării, sediul Consiliului Județean din Satu Mare, dar și două unități de învățământ.

Dan Cărbunaru, despre două dintre primele contracte

„Primul contract vizează renovarea integrată a corpurilor de clădire C1 și C2 ale Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu din comuna cu același nume din județul Constanța. Valoarea contractului este de peste 15 milioane de lei. Îl invit acum pe domnul primar din comuna Chichiș, județul Covasna – vizează reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Băcel, un proiect în valoare de 2,6 milioane de lei”, a spus Dan Cărbunaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Ce este cloudul guvernamental, proiect finanțat prin PNRR cu 500 de milioane de euro. Explicația lui Sebastian Burduja | VIDEO

Nicolae Ciucă: În ultimele două luni, au fost depuse peste 1.400 de proiecte care așteaptă finanțare

Premierul Nicolae Ciucă a menționat a spus că azi va fi semnat primul contract de finanțare pentru unul lot din Autostrada Moldovei. În ultimele două luni, au fost depuse peste 1.400 de proiecte care așteaptă finanțare.

„Îi felicit pe doamna și domnii primari pentru că au fost în măsură să întocmească documentele necesare astfel încât proiectele dumnealor să poată fi eligibile în cadrul programului Valul Renovării. Dincolo de cele șapte primării care au fost alese pentru a semna azi primele contracte, mai sunt în așteptare încă 1430 de proiecte care au la dispoziție 2,4 miliarde de euro”, a spus premierul României, Nicolae Ciucă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Guvernul lucrează mereu la noi măsuri de ajutor, spune Klaus Iohannis: „Se pun în practică pe rând, e nevoie de înțelepciune și răbdare” | AUDIO