Confidenţialitate

Primul mare contract finanțat prin PNRR, semnat marți. Cu banii europeni se va construi lotul Mizil – Pietroasele din A7 | AUDIO

Marți ar urma să fie semnat contractul pentru lotul Mizil – Pietroasele din Autostrada A7, porțiunea Ploiești – Buzău. Este primul mare contract finanțat din bani europeni alocați României prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Lotul are o lungime de aproape 29 de km. Ionuț Ciurea, de la Asociația Pro Infrastructura:

„Autostrada asta este una dintre cele mai importante din țară pentru că în primul rând vorbim de probleme de siguranță rutieră, DN 2 este cel mai mortal, la propriu și la figurat, drum din țară în momentul ăsta, depășindu-l chiar și pe celebrul DN 1. Să sperăm că în următorii 2 ani și ceva, 3 ani maximum cu toate problemele, o să putem să circulăm de la Ploiești până aproape de Buzău cel puțin, dacă nu și un mai încolo, spre Focșani în următorii 3 ani și ceva.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un al doilea contract, tot pentru construirea unei porțiuni din aceeași autostradă, va fi semnat la finalul săptămânii.

Sunt mici probleme la lotul trei: Pietroasele – Buzău unde sunt contestații privind licitația la Curtea de Apel București:

„O să avem și lotul 1 din Ploiești-Buzău semnat în următoarele zile și ar mai rămâne între Ploiești și Buzău un singur lot, lotul 3, un scurt lot în zona Buzăului, care este momentan în contestație și problema este că contestatarul a câștigat în primă instanță și trebuie să stăm acum după justiție.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autostrada Ploiești – Buzău are o lungime de 64 de km și este primul tronson al A7, care va lega Ploiești de Pașcani.

Inquam Photos / Bogdan Danescu