Confidenţialitate

Guvernul lucrează mereu la noi măsuri de ajutor, spune președintele Iohannis: „Se pun în practică pe rând, e nevoie de înțelepciune și răbdare” | AUDIO

Se vor pregăti noi măsuri pentru sprijinirea populației, anunță șeful statului, pe lângă cei 250 de lei carevor fi acordați la 2 luni pentru persoanele cu venituri mici și pe lângă ajutorul de 700 de lei pentru cei cu pensii sub 2.000 de lei, ce va fi acordat la pensia din iulie.

Klaus Iohannis spune că guvernanții ar pregăti noi decizii în lupta cu scumpirile:

„Guvernul își face treaba cât poate de bine, nu putem să explicăm populației că acum nu crește nici salariile nici pensiile ca să nu creștem inflația și pe urmă mai vedem. Trebuie să fim realiști, oamenii au așteptări, și ele sunt legitime de la guvern, să vină cu soluții și acum și pentru termen mediu și pentru termen lung. Din câte am discutat cu premierul, toate aceste chestiuni sunt avute în vedere și se lucrează pe ele, vedeți că în fiecare săptămână apar noi și noi măsuri.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De ce măsurile sunt doar anunțate și ajutoarele încă nu ajung la populație? Este un subiect care l-a enervat pe șeful statului. Președintele este iritat de comentariile opoziției pe această temă.

Klaus Iohannis spune că trebuie să avem răbdare pentru aplicarea măsurilor promise de guvern:

„Sunt măsuri care se pun în practică pe rând, aceste lucruri sunt complicate pentru că oamenii așteaptă soluții imediat însă bugetul nu poate fi întins oricât de mult și atunci este nevoie de multă înțelepciune și multă răbdare. Câteodată, când văd că anumiți politicieni din diverse partide sar și strigă ce rău este și ce greu se mișcă lucrurile, trebuie să vedem că avem în această etapă o abordare guvernamentală și parlamentară așezată, care caută soluții.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Suma fixă de 250 de lei pentru persoanele cu venituri reduse ar urma să ajungă la populație în iulie. Guvernul a anunțat că distribuie cardurile pe care vor intra banii pentru beneficiari din 2 iunie. Apoi, data s-a schimbat: distribuția cardurilor începe din 13 iunie.

Pensiile trebuie să crească, a mai declarat președintele Klaus Iohannis.

De subliniat faptul că este doar o intenție, șeful statului nu a spus nimic concret, doar că Guvernul trebuie să pregătească un plan serios în acest sens:

„În condițșiile în care avem inflație, avem prețuri în creștere, este evident că și prețurile trebuie să crească. Așa cum cresc salariile atunci când avem inflație și prețuri în creștere, așa trebuie să crească și pensiile. Este imoral și incorect ca prețul unor crize să fie plătit numai de pensionari. Pensionarii nu au nicio posibilitate să intervină cum are cineva care este în deplinătatea forțelor, dacă nu-i ajung banii își caută alt job.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / George Călin