Primăria Sectorului 5 explică prezența mașinilor de gunoi la conferința lui Nicușor Dan

Primăria Sectorului bucureștean 5 explică, într-un comunicat, prezența mașinilor de gunoi la o conferință de presă a lui Nicușor Dan, susținut de USR și PNL pentru fotoliul de edil șef al Capitalei.

Discursul a fost bruiat de claxoanele vehiculelor.

La un moment dat, la fața locului a ajuns un echipaj de Poliție.

După plecarea lui Nicușor Dan din zonă, au plecat și mașinile de gunoi, după cum au observat jurnaliștii prezenți.

„Societatea de salubrizare avea programată o acţiune specifică în zona străzii Progresului, pentru neutralizarea unor depozite necontrolate de deşeuri. Atât schimbul I, cât şi schimbul II din 17.06.2020 şi schimbul I din 18.06.2020, aferente programului de salubrizare pentru ridicarea deşeurilor din depozite necontrolate, au acţionat în zona străzii Progresului.

Acţiunea aflată în desfăşurare a fost întreruptă de un grup de cetăţeni, care au organizat o adunare spontană în zona în care acţionau utilajele de salubrizare. Această acţiune a perturbat operaţiunea de salubrizare şi a creat ambuteiaje în trafic între orele 9:00 şi 11:00. Din această cauză, Poliţia Locală a Sectorului 5 a fost nevoită să intervină pentru a fluidiza traficul, dar şi pentru a restabili ordinea publică, în contextul în care blocajele din trafic riscau să se amplifice. Totodată, zgomotul produs de autoturismele din zonă a fost cauzat de şoferii care au fost prinşi în blocaj, zona fiind una extrem de aglomerată, dar şi de autospecialele societăţii de salubritate care, în urma blocajelor, au întârziat programele specifice din zona străzii Progresului, fiind astfel afectaţi indicatorii de performanţă ai echipajelor respective”, susține Primăria Sectorului 5.

„Precizăm că în operaţiunea menţionată anterior au fost implicate mai puţin de 15% dintre utilajele societăţii de salubrizare a Sectorului 5, restul utilajelor desfăşurându-şi activitatea în cadrul programelor de salubrizare zilnice pe raza Sectorului 5 (în fiecare zi, pe arterele principale, programele de ridicare a deşeurilor stradale municipale, pentru spălarea străzilor şi măturarea acestora şi pentru dezinfecţie şi o dată la două zile pe toate arterele secundare ale Sectorului 5, cu programele de ridicare a deşeurilor stradale municipale, pentru spălarea străzilor şi măturarea acestora şi pentru dezinfecţie)”, se mai precizează în comunicat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS