Confidenţialitate

Primăria Capitalei, gata să preia în administrare Parcul Natural Văcărești

Primarul general al Capitalei a fost împuternicit să depună, în numele municipalităţii, dosarul de candidatură pentru preluarea în administrare a ariei naturale protejate Parcul Natural Văcăreşti.

Un proiect în acest sens a fost adoptat în şedinţa de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cu 32 de voturi “pentru”, 18 “împotrivă” şi 2 abţineri.

Primarul general, Nicuşor Dan, afirmă că a transmis, joi, Ministerului Fondurilor Europene proiecte care vizează o serie de investiţii, iar unul dintre acestea se referă la administrarea PNV.

În prezent, parcul se află în administrarea Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, instituţie publică centrală aflată în subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Potrivit proiectului, primarul general va fi împuternicit să desfăşoare procedurile administrative necesare întocmirii dosarului de candidatură care trebuie să conţină toate documentele prevăzute în metodologia de atribuire, aprobată prin Ordinul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.