Confidenţialitate

Primăria Capitalei are conturile blocate. Motivul: o datorie de 120 de milioane de euro | AUDIO

Primăria Capitalei are o datorie de 120 de milioane de euro către omul de afaceri Costică Costanda iar acum are conturile blocate. Au fost calculate dobânzi pentru întârzieri și acum Primăria București nu mai poate face nicio investiție.

Primăria Generală a mai trecut prin această situație, amintește edilul Nicușor Dan, care a confirmat noul blocaj:

„Când a început acel proces la care am făcut referire, care s-a terminat acum în aprilie, pentru că s-a solicitat către instanță validarea calculului unor dobânzi penalizatoare până în momentul în care acel proces a început. Deci vorbim undeva de ordinul a 120 de milioane de euro. Vom continua lunga discuție cu familia Costanda, altceva nu avem ce să facem.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Având conturile blocate, Primăria nu poate aloca fonduri pentru proiecte și lucrări noi – așadar, nu se pot face investiții, a explicat primarul Nicușor Dan.

Se pot face, însă, diverse plăți, precum achitarea salariilor și plata unor subvenții și ajutoare:

„Conform legii, în momentul în care ai conturile blocate, cum vă aduc aminte că noi le-am avut până prin luna mai 2021, poți să plătești cheltuielile curente, ceea ce înseamnă salarii, subvenții, absolut tot ce înseamnă cheltuială curentă, mai puțin investiții.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cu un istoric de ani de zile, procesele dintre Costică Costanda și Primăria Capitalei (privind un schimb de terenuri) s-au încheiat în favoarea omului de afaceri. Cu tot cu penalități, Primăria Capitalei are de achitat 120 de milioane de euro.