Confidenţialitate

Prima ediție Piese și Masini by Autopro, din această săptămână la Europa FM

Dan Vardie și Radu Constantinescu au discutat în prima ediție Piese și Masini by Autopro despre planurile noului CEO al grupului Renault,Luca de Meo, în ceea ce privește uzina Dacia din România.
Veștile sunt bune spre foarte bune: Groupe Renault a anunțat proiectul organizării sale în jurul a 4 unități de business: Renault, Dacia, Alpine și Noi mobilități. Obiectivul declarat este „să ofere fiecărei unități o organizare autonomă.”

La capitolul transferuri în piața auto anunțăm venirea lui Thierry Bollore –care fusese dat afara de la Renault- la conducerea lui Jaguar Land Rover.
Aici s-au vehiculat nume importante care sa-l înlocuiască pe Prof Sir Ralf Speth, inclusiv Mike Manley, încă președintele lui FCA, dar și Andrew Palmer, care a parasit nu de mut dar destul de abrupt conducerea lui Aston Martin.

Am oferit și informații despre o veste care a zguduit industria auto. S-a stins din viață Osamu Masuko, președintele lui Mitsubishi – la scurt timp dupa ce renuntase la functie iar sucessorul său a decis retragerea Mitsu din Europa.

În emisiunea Piese și Mașini am urmărit și modul în care continuă cursa pentru electrificare. Tesla continuă să domine scena EV cu cea mai mare valaore de piața bursiera,
Elon Musk s-a întâlnit cu prețedintele VW ți au condus fiecare mațina celuilalt, adica Tesla Model Y , respectiv VW ID 3.

La capitolul noutăți avem cateva noi modele interesante: noul Citroen C4, noul Peugeot 3008 si 5008, prima Honda EV, Ford Explorer plug și Skoda Enyaq în hybrid. Dar și noile Dacii: Sandero,Sandero Stepway și Logan.

La drive-testul Piese și Masini, Radu Constantinescu a condus Mazda CX30 cu motorizarea noua SkyActiv G150.

În interviul emisiunii, Dan Vardie a discutat cu Dr. Ralf Speth, CEO Jaguar Land Rover despre mobilitatea viitorului.

“Să ne gândim la mobilitatea viitorului și să ne închipuim o lume cu infrastructură inteligentă, intersecții conectate, semafoare și treceri de pietoni care să eficientizeze traficul. Utilizand IoT-ul (Internet of Things) și inteligenta artificială, tehnologia condusului autonom va putea să ajute transportul să se desfășoare mai simplu, în conditii de siguranță mai bune. Utilizând materiale ecologice, fără emisii poluante, iar mașinile electrice utilizând viitoare generații de baterii, încărcate cu energie provenind din surse regenerabile”, a declarat șeful Jaguar-Landrover, Dr. Ralf Speth.

Interviul integral e de găsit pe www.autopro.ro.