Confidenţialitate

Piese și Mașini: Drive test cu Mazda CX-30 –SkyActiv G150

Primul test din sezonul de toamnă “Piese și Mașini” l-a pus pe Radu Constantinescu la volanul unei mai vechi cunoștințe, Mazda CX-30.

Noutatea o reprezintă sosirea în gamă a motorului pe benzină, SkyActivG 2.0-150 CP ,CX-30 putând fi comandat și cu această versiune de motorizare, pe lângă variantele prezente până acum: benzinarul de 2L și 122 cp , un diesel de 1759cc și 116 cp și inovația Mazda-motorizarea SkyActiv X ,2.0 benzină și 180 cp

Așadar, o motorizare de mijloc pentru o mașină pe are am regăsit-o la fel de spectaculoasă când vine vorba despre design.

Mașina de test,în echiparea PLUS, propunea această motorizare în combinație cu o cutie manuală în 6 trepte și sistem AWD.

Datele oficiale anunță un cuplu maxim de 213nm atins la 4000rpm,o viteză maximă de 195 km/h și 9,1 s de la 0 la 100 km/h.

Valorea oficială oferită de Mazda pentru consumul combinat este de 6,8l/100km.

După aproximativ 400 de km rulați prin oraș ,o porțiune de autostradă și drumuri județene pe dealurile din PH,mașina indica un consum mediu de 7,8 l100 Km.

Este un motor silențios,elastic și agreabil de condus în condiții de trafic mixt.

Pe șosele din afara orașelor face echipă bună cu cutia de viteze manuală ,pentru că te lasă, fară să protesteze , să-l conduci la turațiile de care simți că ai nevoie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Poze din testul cu Mazda CX-30


Dotări mașină test (selecție): Mazda CX-30 Plus –Roșu Soul Crystal

Sound @Style pack Jante aliaj 18 inch/Faruri Led,semnalizare Led&stopuri Led Proiecție laser pe parbriz@instrumente de bord digitale

Display color8,8 inch@centru de comandaHMI Sistem Navigație cu recunoaștere semne trafic Bluetooth@DAB

Volan@scaune față încălzite Senzori ploaie /lumină/parcare față-spate/cameră video spate Sistem control automat fază lungă,sistem alertă șofer

Pilot automat adaptiv,asistent inteligent de frânare.

Climatizare automată pe două zone,parbriz degivrat în zona ștergătoarelor Sistem acces fară cheie

Preț: 28.690 EURO (TVA inclusă)