Confidenţialitate

Piese și Mașini: Mazda MX-5-Takumi Soft Top

În ultimele zile de vară, la Piese si Mașini a sosit un exemplar de MX-5 de la Mazda,spectaculosul roadster cu o istorie de aproape 26 de ani.

Masina de test condusă de Radu Constantinescu a venit in echiparea Takumi,varianta cu acoperis rosu din panza (Soft Top)actionat manual de o clapeta,cutie manuala in 6 viteze si motor pe benzina (aspirat) ,1998 cm-184CP.

Echipata astfel,Mazda Mx-5 accelereaza 0-100km/h in 6,5s ,e capabila sa ruleze cu o viteza maxima de 219 km/h si ajutata de sistemele oprire motor i-STOP si I –ELOOP,promite un consum mixt de 6,9l/100km. În test-8,5. După cateva minute de acomodare,timp in care masina ti se poate parea un pic cam rigida pe drumurile pline de imperfectiuni,incepi sa-ti dai seama ca de fapt MX-5-ul este setat exact cum trebuie pentru placerea de a conduce ,avand o stabilitate de kart in curbe si reprize de acceleratie incantatoare in linie dreapta , acompaniate de sunetul nervos al motorului si evacuarii.

La interior pielea alba imbraca scaunele ,usile si o parte din bord,iar ambianta audio e asigurata de un sistem audio Bose cu 9 difuzoare. Ca tehnologie de conectare modelul dispune de Android Auto si Apple Car Play. MX5 dispune si de camera video pentru marsarier,sistem alerta sofer,sistem de recunoastere a semnelor trafic si asistent inteligent la franarea in oras cu functie pietoni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pretul modelului de 32.820 euro(TVA inclusa) face in continuare ca Mazda MX5 sa fie cel mai accesibil roadster.