Confidenţialitate

Președintele Federației de Haltere, Nicu Vlad, acuzat de complicitate în scandalul internațional de dopaj

Preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Nicu Vlad, care este şi vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale (IWF), a fost acuzat de ”complicitate şi manipulare’‘ în ancheta privind dopajul din cadrul IWF desfăşurată de Agenţia Internaţională de Testare (ITA), potrivit  Reuters.

Alături de Nicu Vlad, fost campion olimpic la Jocurile din 1984, de la Los Angeles, mai este acuzat ungurul Tamas Ajan, fostul președinte al Federației Internaționale de Haltere, tot pentru complicitate și manipulare. De asemenea, președintele confederației europene de haltere, turcul Hassan Akkus, a fost acuzat doar de manipulare în scandalul de dopaj, potrivit Reuters.

Acuzațiile au fost făcute joi,într-un raport care a fost determinat de apariția unui documentar difuzat anul trecut de către postul german de televiziune ARD, referitor la aproape 150 de cazuri nerezolvate de dopaj la haltere, în perioada 2009-2019.

România, Thailanda și Malaezia sunt cele trei țări care sunt interzise la competiția de haltere de la Olimpiada de vară de la Tokyo, din acest an, din cauza infracțiunilor repetate de dopaj, subliniază Reuters.