Confidenţialitate

Președintele Consiliului Fiscal: Din nefericire pentru România, veniturile bugetului sunt foarte joase | AUDIO

În proiectul de buget pentru anul în curs, concentrarea Guvernului e doar pe reducere de cheltuieli, nu și pe venituri mai mari, este una dintre concluziile prezentate de Consiliul Fiscal în urma analizei proiectului.

Președintele Consiliului, Daniel Dăianu, a explicat la Europa FM de ce Executivul ar trebuie să se axeze pe o mai bună colectarea a taxelor și lărgirea bazei de impozitare pentru a aduce venituri mai mare:

„Din nefericire pentru România, veniturile bugetului sunt foarte joase. Nevoile sunt foarte mari,o țară ce are o economie cu caracteristici de subdezvoltare în anumite privințe, cu numai sub 26% venituri fiscale, incluzând contribuțiile la asigurări, nu poți să satisfaci nevoile.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Consiliul Fiscală recomandă o corecție graduală a deficitului bugetar, iar președintele Daniel Dăianu susține că e nevoie de 4 ani pentru a nu mai resimți efectele pandemiei de coronavirus.

Una dintre prioritățile Guvernului în această perioadă ar trebui să fie absorbția de fonduri europene, mai ales că România ar putea beneficia de 80 de miliarde de euro prin Mecanismul de Relansare Economică:

„Nu este o retorică goală să spunem că este o șansă istorică. O țară ca România, cu atâtea probleme care privesc cetățenii, țara ar câștiga enorm, cetățenii ar câștiga enorm, dacă am ști să valorificăm această creștere masivă a fondurilor europene și aceste 80 de miliarde, dacă s-ar valorifica intens aceste resurse ar fi foarte bine pentru țară.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.