Confidenţialitate

Premierii din România și Republica Moldova, în ședință comună. Gavriliță: „Drumul nostru prin Europa trece prin România” | AUDIO

La Chișinău, șefii Guvernelor României și Republicii Moldova s-au întâlnit într-o ședință comună. Aceștia vor semna mai multe documente care permit desfășurarea unor proiecte energetice, de comunicații dar și de infrastructură, inclusiv un pod rutier la Ungheni.

Asta după ce investiții demarate anterior precum gazoductul Iași – Ungheni nu au avut până acum efectele dorite. Premierul României, Nicolae Ciucă:

„În mai puțin de 3 luni semnăm deja o parte din documentele care privesc obiectivele foii de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România – Republica Moldova: acordurile privind asistența financiară nerambursabilă de 100 de milioane de euro, construirea și consolidarea unor poduri rutiere de frontieră și reducerea tarifelor de furnizare a serviciilor de roaming, protocoale de colaborare în domeniul educației, inspecției muncii și învățământului militar.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La rândul său, premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliță, a invitat oamenii de afaceri români să investească peste Prut și mai mult. Șefa Executivului de la Chișinău:

„Reformele pe care le-am demarat, în special în sfera justiției, sunt menite să ofere investitorilor certitudinea că afacerile lor se vor putea dezvolta corect, fără impedimente sau intervenții arbitrare ale unor grupuri de interese obscure, acele vremuri s-au încheiat pentru totdeauna. Prin documentele ce vor fi semnate astăzi, umplem cu conținut foarte complet cadrul oferit de parteneriatul nostru strategic pentru integrare europeană pentru că, după cum am mai spus, drumul nostru prin Europa trece prin România.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Anca Grădinaru

Sursa foto: Captură video Facebook / Natalia Gavrilița

Citește și: Joe Biden i-a îndemnat pe cetăţenii americani să părăsească Ucraina imediat | AUDIO