Confidenţialitate

Premieră în plenul Senatului: 115 inițiative legislative, adoptate tacit | AUDIO

115 inițiative legislative au trecut în bloc de plenul Senatului, luni, prin adoptare tacită.

Între proiecte se numără Codul penal, proiectul privind Legea cetățeniei române și cel privind votul electronic, notează Mediafax.

“Este de Cartea Recordurilor să avem 115 inițiative legislative trecute, astăzi, prin adoptare tacită, este o jenă pe care nu știu cum, majoritatea PSD, 71 de senatori, sau 70, suportă sau o acceptă. Motiv pentru care, eu fiind unul dintre inițiatorii a două proiecte legislative care astăzi, trec prin adoptare tacită, mi-aș fi dorit să am posibilitatea să le dezbat cu dumneavoastră și colegii noștri, în plenul Senatului. De ce nu se poate acest lucru? Pentru că nu doresc colegii de la PSD, în număr de 71, să vină și să își facă treaba. Cred că de data aceasta nu au cum să nu accepte cei din PSD ca programul de săptămâna viitoare să fie de trei zile, e o propunere mai mult decât serioasă, altfel se poate califica drept chiar nesimțire faptul că nu suntem capabili să legiferăm într-o cameră atât de importantă cum este Senatul României. Gândiți-vă că printre cele 115 inițiative, ai Cod Penal, legislație referitoare la persoane cu dizabilități, familie, legi, sector economic, energie ș.a.m.d.”, a afirmat senatorul liberal Alina Gorghiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Unul dintre proiectele adoptate tacit este și proiectul deputatului PNL Florin Roman, pentru modificarea Legii 286/2009 privind Codul penal care prevede că pedofilii, violatorii, criminalii şi corupţii să fie exceptaţi de la eliberarea condiţionată.

Liberalul a motivat că iniţiativa sa îşi propune să corecteze astfel de situaţii, cât şi să responsabilizeze mai mult actul de justiţiei şi în sistemul penitenciar.

Inițiativele care au trecut de Senat prin adoptare tacită, prin împlinirea termenului pentru dezbatere şi adoptare, la data de 18 octombrie 2019, urmează să intre în dezbaterea și votul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional.