Confidenţialitate

Locuitorii unui oraș spaniol vor să interzică accesul turiștilor. Deocamdată, au stabilit un program de vizitare

Orașul spaniol Binibeca Vell, numit „Mykonos de Menorca” datorită clădirilor albe, asemeni celor orașul grecesc, vrea să introducă noi măsuri pentru turiștii care plănuiesc să viziteze orașul.

Măsurile vin după ce localnicii s-au plâns că turiștii provoacă mai multe daune decât beneficii. Unii intră în case și iau lucruri.

Binibeca Vell este un oraș pe coasta de sud a insulei mediteraneene Menorca. Turiștii îl vizitează pentru peisajele pitorești, casele albe, aleile înguste, și scările labirint.Este o replică a unui sat autentic de pescari din 1960.

Orașul are 1.000 de locuitori și 800.000 de turiști anual.

Pentru a limita daunele pe care turiștii le fac în oraș, o organizație a localnicilor a adoptat un program de vizite.

De la începutul lunii mai, aceasta a cerut oamenilor să viziteze orașul numai între orele 11:00-20:00. De asemenea, o parte din măsuri se referă și la restricționarea turiștilor de la a intra în case și de a „se cățără pe balcoane”, scrie publicația ElDiario, citată de Euronews.

Președintele asociației de proprietari de pe insulă spune că, în luna august, localnicii urmează să voteze dacă se va închide definitiv orașul pentru turiști sau nu.

Consiliul din Menorca spune, la rândul lui, că alocă peste €25,000 anual pentru a finanța îngrijirea caselor și pentru a asigura peisajul pitoresc al orașului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Facebook