Confidenţialitate

Navă scufundată în Marea Neagră. Trei marinari sunt dați dispăruți

Accident de navigaţie în Marea Neagră la 26 de mile marine travers de Sf. Gheorghe.

Trei marinari sunt dați dispăruți și opt au fost salvați în urma scufundării unei nave sub pavilion Tanzania. Operațiunea de căutare și salvare este coordonată de Autoritatea Navală Română.

Alerta a fost primită în jurul orei 4.00, iar ofiţerii ANR au trimis imediat în zonă navele ARSVOM, Artemis şi Apollo. A fost cerut şi sprijinul Poliţiei de Frontieră care a trimis spre locul accidentului două nave. Totodată, două vapoare aflate în apropiere au fost imediat alertate să se alăture operaţiunii de căutare şi salvare de vieţi omeneşti.

Nava scufundată, Mohammed Z, sub pavilion Tanzania, avea la bord 11 membri de echipaj, 9 cetăţeni sirieni şi 2 cetăţeni egipteni.

Opt dintre aceştia au fost salvaţi de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului şi care a fost coordonată de ofiţerii ANR.

Se continuă eforturile pentru căutare celorlalţi 3 membri ai echipajului daţi dispăruţi, toţi de naţionalitate siriană. Motivul scufundării navei nu este cunoscut în acest moment şi se va deschide un dosar de cercetare pentru a se stabilii cauzele şi împrejurarile în care s-a produs accidentul.

Cei opt marinarii salvati sunt aduși cu nava Artemis, în jurul orei 13.00, în Portul Constanța.

Foto: marinetraffic