Confidenţialitate

2 medici de la Spitalul CF2 din București au fost trimiși în judecată | AUDIO

Cele două femei sunt acuzate că ar fi falsificat diagnosticul unei paciente pentru a fi internată în spital, deși aceasta avea Covid. În perioada stării de alertă, pacienții infectați erau primiți doar în anumite spitale, însă CF2 nu era unitate Covid.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei doi medici sunt acuzați că martie 2021 au pus un diagnostic fictiv pentru a permite internarea unei paciente care avea Covid-19.

În acea perioadă România era în stare de alertă. Așa că pacienții infectați puteau fi internați doar în anumite spitale Covid stabilite de autorități.

Cele două doctorițe erau de gardă la spitalul CF2 care nu era unitate Covid. Ar fi știut de problemele respiratorii ale pacientei și nu ar fi făcut triajul epidemiologic când aceasta a fost internată.

Ar fi trecut în fișa de observație un diagnostic fictiv, și așa femeia a fost transferată la secția ATI a spitalului CF2 în care nu ar fi putut fi internat un pacient cu COVID.

Ulterior, pacienta a fost transferată la spitalul CF1 unde a și decedat.
Cei doi medici au fost trimiși în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru fals intelectual.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Vaticanul adoptă noi reguli privind evaluarea fenomenelor supranaturale: Prudență în analiza statuilor care plâng, vindecărilor miraculoase sau aparițiilor divine | AUDIO