Confidenţialitate

Preluarea Blue Air de către stat este păguboasă, spune profesorul Cristian Păun. „Ar trebui să privatizeze TAROM, nu să cumpere încă o companie”

O afacere păguboasă pentru statul român, așa descrie profesorul de economie Cristian Păun preluarea a 75% din acțiunile BlueAir. Procedura prin care statul devine acționar majoritar a fost pornită în contul ajutorului de 300 de milioane de lei acordat acum doi ani.

Cristian Păun spune la Europa FM că e o mare problemă:

„În momentul de față statul român s-a ales cu o companie care cu siguranță nu mai are partea interesantă a activelor sale. Statul intră practic pe pierdere cu această afacere pe care a făcut-o, aceste pierderi vor fi suportate din buzunarul nostru din lucruri care nu se mai fac, un spital sau alte lucruri de tipul acesta. De ce ar face așa ceva? Statul are deja o companie care oricum nu funționează cum trebuie, statul nu trebuie de fapt să fie implicat în așa ceva, nici măcar în TAROM. Statul ar trebui de fapt să privatizeze TAROM, nu să-și cumpere încă o companie de stat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cine are de câștigat din această afacere? Explică profesorul de economie Cristian Păun în emisiunea Deșteptarea la Europa FM:

„Este o afacere tipic românească, în care sectorul privat este combinată într-un fel sau altul cu aparatura de stat și din care, din păcate, câștigă cei care sunt foarte bine înșurubați și apropiați de de această structură, să spunem, numită statul român, care de fapt funcționează pe banii noștri.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock

Citește și: Creșterea economică din primul trimestru n-a fost de 5,2 procente, ci doar de 1,5%, anunță INS. Cum schimbă revizuirea calculele bugetare | AUDIO