Confidenţialitate

Pregătiri pentru scenariul roșu, în Capitală

Vor fi restricţii în Capitală după depăşirea ratei de infectare cu noul coronavirus de trei cazuri la o mie de locuitori : purtarea măştii va deveni obligatorie în spaţii publice închise și deschise, se va trece la cursuri online și se vor închide teatrele, cinematografele, restaurantele și cafenelele care au şi spaţii închise.
Aceste măsuri, prevăzute prin HG de prelungirea stării de alertă, trebuie transpuse într-o hotărâre adoptată de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.
Premierul Ludovic Orban a anunţat că autorităţile analizează și alte „posibile măsuri” care ar putea fi aplicate pentru stoparea răspândirii noului coronavirus.

Marţi sau miercuri, Guvernul va adopta o Ordonanţă de Urgenţă prin care un părinte care stă acasă cu copilul, în cazul în care se organizează învăţământul în sistem online, va primi 75% din salariu.

Elevii din Capitală vor avea asigurate tablete pentru a învăța online – a mai anunțat premierul. Acestea au fost sau urmează să fie distribuite prin intermediul unităţilor de învăţământ școlarilor care provin din familii defavorizate.