Predoiu nu retrage propunerile pentru funcţiile de procuror general şi procuror-şef al DIICOT | AUDIO

Ministrul interimar al Justiţiei anuntă că nu retrage propunerile făcute preşedintelui pentru funcţiile de procuror general şi procuror-şef al DIICOT.

Sunt cele două propuneri care au primit aviz negativ de la Consiliul Superior al Magistraturii – mai exact magistratele Gabriela Scutea, pentru Ministerul Public, şi Georgiana Hosu, pentru DIICOT.

Acum, şeful statului trebuie să decidă dacă acceptă punctul de vedere al ministrului Cătălin Predoiu sau pe cel al CSM:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La audierea de azi, din Parlament, a ministrului Justiţiei, deputatul USR Stelian Ion i-a atras atenţia lui Cătălin Predoiu că SI inspectorii europeni care au întocmit raportul MCV au cerut Bucureştiului să ţină cont de părerile CSM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit site-ului Europa Liberă, soţul procuroarei Georgiana Hosu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 2017, sub acuzaţia de trafic de influenţă şi dare de mită în dosarul Carpatica Asigurări.

Iar soţul celei propuse la conducerea Parchetului antimafia este un apropiat al colonelului de Jandarmerie Cătălin Paraschiv, unul dintre cei care au coordonat intervenţia în forţă a jandarmilor la mitingul Diasporei din 10 august 2018.

Or, scrie Europa Liberă, Giorgiana Hosu este chiar  procuror de caz în dosarul violenţelor din din Piaţa Victoriei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS