Confidenţialitate

Aviz negativ pentru candidații la conducerea DIICOT și a Parchetului General. Candidatul pentru DNA, aviz pozitiv

Gabriela Scutea, candidată la șefia Parchetului General, și Giorgiana Hosu, candidată la șefia DIICOT, au primit aviz negativ din partea Secției pentru procurori.

Avizele Consiliului sunt însă consultative. Preşedintele României poate să-i numească în funcţie pe cei trei după ce primeşte avizele CSM, chiar dacă acestea sunt negative.

Ministrul Justiției, Catalin Predoiu, este convins că a propus candidați buni, dar că nu toți au reușit să treacă de audierea CSM din cauza emoțiilor:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Propusă pentru conducerea Parchetul General, Gabrieiei Scutea i s-a reproșat semnarea protocolului de colaborare cu SRI.

Cât despre participarea la procesul de pregătire a controversatei Ordonanțe 13/2017, pe vremea când era secretar de stat, Gabriela Scutea a precizat că acest lucru nu înseamnă că a fost de acord cu conținutul actului respectiv.

Avizată și ea negativ pentru șefia DIICOT, Georgiana Hosu a refuzat să dea explicații după ce în presa s-a scris că mama sa, în vârstă de 80 de ani, a fost acționară până recent la o firmă offshore cu sediul în Liechtenstein.

Procuroarea a fost întrebată dacă ia în calcul să se retragă din procedura de selecție:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit Europa Liberă, deşi familia Hosu câştigă într-un an 430.000 de lei, adică 90 de mii de euro, în declaraţia de avere cei doi apar “săraci lipiţi pământului”.

Niciun teren, nicio locuinţă, niciun leu în bancă, nicio maşină.

Din contră, au o datorie consemnată drept „credit consum” în valoare de 45.000 de lei.