Confidenţialitate

Poliția britanică nu mai oferă informații Statelor Unite, după dezvăluiri privind atacul din Manchester

Poliţia din Marea Britanie care anchetează atentatul de la Manchester Arena a decis să nu mai ofere informaţii Statelor Unite privind date din dosar, după ce presa americană a publicat unele dezvăluiri.

Oficiali din Marea Britanie au fost furioși după ce imagini care par să surprindă obiecte folosite în atac au fost publicate de cotidianul New York Times, scrie BBC.

Tot presa americană a dezvăluit și numele autorului atentatului, Salman Abedi, la 24 de ore după atacul soldat cu 22 de morți, printre care și copii, și peste 119 răniți.

Inițial, autoritățile britanice au anunțat că nu vor dezvălui numele autorului atacului.

Chiar ministrul britanic de Interne, Amber Rudd, a declarat că a fost enervată de faptul că presa americană a dezvăluit identitatea lui Abedi în pofida dorințelor Marii Britanii și a avertizat Washingtonul că acest lucru ”nu ar trebui să se mai întâmple încă o dată”.

Teresa May ar urma să-i prezinte îngrijorarea pe această temă preşedintelui american Donald Trump joi, la summitul NATO de la Bruxelles.

Poliţia din Manchester speră să-şi reia în mod normal relaţiile în domeniul schimbului de informaţii ”curând”, însă este ”furioasă” în prezent, a mai scrie BBC.

Opt persoane se află în arest în prezent în urma atentatului.

Citește și: Noi arestări în dosarul atentatului din Manchester

Autorul atentatului de la Manchester nu ar fi acționat singur, cred autoritățile britanice