Confidenţialitate

Autorul atentatului de la Manchester nu ar fi acționat singur, cred autoritățile britanice

Salman Abedi, autorul atacului sinucigaș din Manchester era cunoscut serviciilor de informații ‘’până la un punct’’ – a precizat secretarul britanic de interne, Amber Rudd, fără să dea însă și alte detalii.  Oficialul britanic a anunțat că anchetatorii nu pot exclude posibilitatea ca tânărul de 22 de ani să facă parte dintr-un grup. Tocmai de aceea, a fost ridicat nivelul de alertă teroristă.

Legăturile atacatorului cu gruparea teroristă Stat Islamic sunt dovedite– a precizat ministrul de interne de la Paris, Gerard Collomb. El susține că Salman Abedi a decis să comită atacul sinucigaș din Manchester, după ce a călătorit în Libia și apoi în Siria. Tânărul de 22 de ani s-a născut în Manchester și avea naționalitate britanică, dar părinții lui sunt libanezi. Întrebat de unde știe că atacatorul a fost în Siria, oficialul francez a spus că datele au fost furnizate de serviciile de informații din Franța și Marea Britanie.

Salman Abedi a ucis 22 de persoane și a rănit alte 64, majoritatea adolescenți, după ce s-a aruncat în aer, la sfârșitul unui concert desfășurat pe Manchester Arena.

Gradul de alertă teroristă este acum la cel mai înalt nivel în Marea Britanie, adică este critic, ceea ce înseamnă că mai multe atacuri de acest fel sunt iminente.

În zonele publice au fost mobilizați pe lângă polițiști înarmați și 3800 militari. Aceștia vor sta de pază la Palatul Buckingham, Palatul Westminster, în zona Downing Street și în preajma ambasadelor. Soldații vor fi prezenți și în zonele unde au loc diverse evenimente publice, cum ar fi concertele.