Confidenţialitate

Piatra Neamț: Fostul manager al Spitalului Județean, trimis în judecată pentru abuz în serviciu | AUDIO

Fostul manager al Spitalului Județean din Piatra Neamț a fost trimis în judecată într-un nou dosar. Acuzația este de abuz în serviciu. Procurorii DNA îl acuză că a favorizat o firmă la licitația pentru modernizarea secției de pediatrie. Prejudiciul este de peste 2,5 milioane de lei. El mai este judecat într-un alt dosar pentru achiziții supraevaluate la blocul operator al spitalului.

Conform procurorilor DNA, în anul 2015, din postura de manager al Spitalului Județean Piatra Neamț, Ioan Lazăr alături de șeful de achiziții Oana-Dana Morariu, s-a asigurat că o anumită firmă va câștiga licitația pentru a dota secția de pediatrie.

Valoarea contractului de achiziție a fost estimată – supraevaluat, spun procurorii – de Ioan Lazăr la 11,8 milioane de lei. Practic, managerul de la acea vreme a umflat prețurile pentru proiectul de reabilitare și s-ar fi asigurat că nici o altă firmă nu va mai licita.

Deși lucrările din cadrul proiectului nu au fost finalizate nici până în prezent, echipamentele din proiect au fost livrate și achitate în perioada decembrie 2015 – decembrie 2017. În plus, un aparat folosit la radiologie, achiziționat în urma acestei licitații, a stat nefolosit timp de doi ani, pentru că nu corespundea cu necesarul spitalului.

Prejudiciul total este de 2 milioane 531 de mii de lei, iar reprezentanții actuali ai Spitalului de Urgență Piatra Neamț spun că se constituie parte civilă în cauză. Atât fostul manager cât și fostul șef de achiziții sunt urmăriți și într-un alt dosar instrumentat de procurorii DNA.

Citește și: Ministerul Sănătății nu are suficienți bani pentru a plăti salariile în decembrie | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.