Confidenţialitate

Petroșani: Peste 600 de persoane au participat la bursa locurilor de muncă. Multe au mers să-și caute job fiind amenințate că vor rămâne fără ajutor social | AUDIO

Peste 600 de oameni din toată Valea Jiului s-au adunat vineri dimineață în fața primăriei din Petroșani, acolo unde a avut loc bursa generală a locurilor de muncă. Au fost și elevi și bătrâni și beneficiari ai venitului minim garantat, toți chemați din diverse motive să își găsească un job.

Spațiul din fața primăriei Petroșani a devenit neîncăpător, iar angajatorii căutau de la meseriași, la croitori, de la contabili, la gropari, pentru că nici oameni care să sape gropi în cimitir nu mai sunt.

Mulți dintre cei veniți la bursă nu au venit însă pentru a-și găsi un loc de muncă, ci pentru că au fost obligați de cei de la asistență socială, în caz contrar riscau să rămână fără ajutor social.

La bursa locurilor de muncă 2022 au fost invitați și absolvenții de liceu

Dar la bursa aceasta au fost invitați și absolvenții de liceu și, pe lângă reprezentanții Jandarmeriei care caută să angajeze personal, au fost și oferte ale liceelor care au cursuri post-liceale, ori licee care caută parteneriate cu firme pentru practica pe care o fac elevii.

A fost prima bursă a locurilor de muncă după anii de pandemie pentru oameni în căutarea unui loc de muncă din toate orașele Văii Jiului.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Bursa locurilor de muncă 2022 în Suceava: În ce domenii sunt cele mai multe oferte de muncă | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.