Confidenţialitate

Bursa locurilor de muncă 2022 în Suceava: În ce domenii sunt cele mai multe oferte de muncă | AUDIO

După o pauză de aproximativ doi ani cauzată de pandemie, Bursa generală a locurilor de muncă este organizată astăzi la nivelul întregii ţări. Firmele oferă peste 30.000 de joburi. La Suceava, sute de oameni au apelat la bursa locurilor de muncă pentru a-și găsi un job. Mulți dintre ei, direct de pe băncile școlii.

Persoanele cu studii medii și profesionale au parte de cele mai multe oferte

Cele mai multe oferte sunt pentru studii medii și profesionale. Sunt căutate persoane calificate pentru domeniile HoReCa, alimentație publică sau construcții.

Dumitru are 62 de ani. Se apropie de pensie, dar războiul a afectat afacerea firmei la care este angajat de ani buni. L-am găsit la bursa locurilor de muncă în căutarea unui alt loc de muncă. Electrician sau operator excavator.

„Fiecare vede în funcție de vârstă, în funcție de ce poate, de capacitatea lui. Eu am lucrat tot timpul electrician și pe excavator. Este foarte greu să găsești la vârsta asta pe cineva care să te ia pentru câteva luni”, a spus Dumitru.

Bursa locurilor de muncă 2022 are oferte și pentru persoanele cu studii superioare – specialiștii în IT și inginerii

Firmele oferă locuri de muncă și pentru cei cu studii superioare. Se caută specialiști IT și ingineri.

„Oferta, în primul rând, crescută în rândul persoanelor cu studii superioare. 58 de locuri – foarte căutați inginerii și specialiștii în IT”, au spus două persoane prezente la bursa locurilor de muncă.

La bursa locurilor de muncă sunt zeci de locuri de muncă și pentru refugiații din Ucraina.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Peste 30.000 de oferte de angajare, la Bursa Generală a locurilor de muncă

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.