Percheziții la vânzători de haine contrafăcute

Haine contra-făcute vândute pe internet – o astfel de afacere au desființat polițiștii în această dimineață.

5 percheziții au fost efectuate în București și Ilfov.

În vizorul poliției sunt mai multe persoane bănuite că vindeau haine contra-făcute pe internet și nu înregistrau în contabilitate toate veniturile obținute.

Surse judiciare au declarat pentru agenția națională de știri că diriginta unui oficiu poștal este bănuită că i-a avertizat pe administratorii firmei că anchetatorii au cerut date despre mandatele poștale trimise de aceștia.

 

Suspecții sunt bănuiți de evaziune fiscală, punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, compromiterea intereselor justiției și favorizarea făptuitorului.
Prejudiciul stabilit este de aproape 250 de mii de lei.

Anchetatorii spun că prin intemediul unui site erau comercializate haine purtând mărci consacrate, la prețuri mult mai mici față de prețul celor originale.

Reprezentanții societății care gestiona site-ul livrau clienților produsele comandate însă acestea nu se regăseau în contabilitate, astfel plata impozitelor era evitată.
Perchezițiile au loc atât la administratorii site-ului, dar și la Oficiul Poștal 75 din Capitală. Potrivit Agerpres, dirigintele unității i-ar fi avertizat pe administratorii firmei că anchetatorii au cerut date despre mandatele poștale trimise de aceștia, ceea ce i-a determinat pe aceștia să ascundă veniturile obținute din comerțul cu haine.

Persoanele bănuite urmează să fie conduse la audieri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS