Confidenţialitate

Pentru prima dată în istoria auto, România a depășit anul trecut pragul de 500.000 de mașini produse | AUDIO

România a produs anul trecut peste 500.000 de mașini, un record pentru țara noastră. După doi ani de pandemiei, în 2022 a revenit cererea de vehicule noi, a spus secretarul general al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România, Adrian Sandu, într-o conferință organizată de Ziarul Financiar.

„Perspective: am început în 3 luni bine în 2023, avem și datele de producție inclusiv pentru martie, suntem pe plus. România a înregistrat anul trecut un record de producție all time pentru sectorul auto, peste 507.000 de unități fabricate în țara noastră, prima dată în istoria am depășit pragul de 500.000 unități”, a declarat Adrian Sandu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Însă, producătorii auto de la noi se confruntă în continuare cu lipsa componentelor electronice.

Criza semiconuctorilor nu s-a încheiat, mai spune Adrian Sandu:

„Producătorii de semi-conductori și de componente electronice nu pot face față cererii din ce în ce mai mari din industria auto. Conflictul Rusia-Ucraina care a tăiat lanțul de aprovizionare cu materiale și componente materiale fabricate în zonele respective, astfel forțând industria auto să meargă către alte zone și chiar săptămâna trecută am fost la Galați la combinat și spuneau că au reînceput să aducă minereu de fier din Brazilia pentru activitatea combinatului.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock

Citește și: Evoluția prețurilor la nivel global: Indicele preţurilor produselor alimentare a scăzut şi în luna martie | AUDIO