Patru pacienți suspecți de infecție cu coronavirusul din China, tratați în Scoția

Patru cetățeni chinezi bănuiți că sunt infectați cu un coronavirus periculos sunt tratați la spitalele din Scoția.

Pacienții, sosiți din orașul Wuhan, prezintă probleme respiratorii și au fost internați în unitățile medicale din Edinburgh și Glasgow, potrivit site-ului publicației Scottish Sun.

Șeful departamentului de boli infecțioase de la Universitatea din Edinburgh, profesorul Jurgen Haas, a declarat că multe alte asemenea cazuri vor apărea în alte orașe britanice.

În afara Chinei, alte îmbolnăviri au fost confirmate în ultimele ore în Singapore, Vietnam sau Arabia Saudită. Potrivit autorităților de la Beijing, bilanțul de până acum este de 17 morți și peste 600 de persoane infectate, deși unele surse neoficiale vorbesc de cel puțin 25 de decese.

Informațiile din Scoția vin după ce astăzi purtătorul de cuvânt al Uniunii Europene, Ștefan De keersmaecker, a declarat că până acum statele membre ale UE nu au raportat cazuri de coronavirus.

Între timp, mai mulți cercetători din China susțin că două specii de șerpi ar putea fi sursa iniţială a coronavirusului. Au descoperit că noul virus pare a fi un amestec a doi coronaviruși – unul despre care se știe că infectează liliecii și un alt coronavirus de origine necunoscută. Cele două specii de șerpi se numărau printre animalele vândute la piața de fructe de mare din Wuhan.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS