Confidenţialitate

Parchetul General l-a trimis în judecată pe tatăl alpinistei Dor Geta Popescu, decedată într-o avalanșă

La aproape patru ani de la tragedia în care alpiniștii copii Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi au decedat într-o avalanşă, Parchetul General l-a trimis în judecată pe tatăl fetei.

Magistrații îl acuză pe alpinistul organizatorul expediției montan, Ovidiu Popescu de ucidere din culpă.

Tatăl Getei Popescu este acuzat că în aprilie 2017, a organizat şi a condus defectuos expediţia  în timpul căreia fiica sa de 14 ani, Dor Geta Popescu, şi un băiat de 13 ani, Erik Gulacsi, au decedat într-o avalanşă produsă în Masivul Retezat.

Magistrații l-au trimis în judecată pe Ovidiu Popescu pentru că spun ei, s-a informat superficial asupra condiţiilor meteo, a ales un echipament  inadecvat riscurilor de loc şi vreme, nu a apelat la un ghid montan calificat, și a dus copiii  pe un traseu montan nerecomandat în condiţii de iarnă, pe  curba de nivel de sub creasta Colţilor Pelegii.

Astfel, cred procurorii, alpinistul este responsabil și de producerea avanșei în care au murit doi dintre membrii grupului.

Operaţiunea de recuperare a celor doi adolescenţi decedaţi în Retezat a durat 11 ore.

Dor Geta Popescu avea în palmares şase recorduri mondiale şi unul european. Ea a obţinut primul record la vârsta de 10 ani, în august 2013, devenind cea mai tânără alpinistă din lume care a atins Vârful Ararat.