Parchetul Curții de Apel Pitești a primit 3 sesizări în urma declarațiilor deputatului PSD Cătălin Rădulescu

Parchetul Curții de Apel Pitești a primit, marți, trei sesizări de la persoane din județul Argeș cu privire la declarațiile controversate făcute de deputatul PSD Cătălin Rădulescu pentru Adevărul.

Cele trei persoane au cerut parchetului să se autosesizeze în acest caz. Sesizările vin după ce Cătălin Rădulescu, deputat ales pe listele PSD Argeș, a declarat că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui alungaţi cu tunurile cu apă.

Având în vedere calitatea sa de parlamentar, procurorii din Argeș au trimis sesizările la Parchetul General.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Curții de Apel Pitești, Dinu Dumbravă, a precizat că nu este vorba despre plângeri penale sau denunţuri, ci despre sesizări care au fost înaintate Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Sesizările nu se referă și la precizările deputatului privind mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluție, pe care o are și acum. În plus, parlamentarul PSD s-a declarat pregătit să o folosească din nou.

Reamintim, în interviul acordat jurnaliștilor de la Adevărul, Cătălin Rădulescu a spus că protestatarii din fața Guvernului ar trebui înfruntaţi cu tunuri de apă.

“De ce mai stau ca proştii acolo? N-au treabă, n-au serviciu, n-au copii?”.

Demnitarul de la putere adaugă că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi se declară pregătit să o folosească din nou: „Dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat.”

Întrebat dacă se gîndeşte să tragă în Piaţa Victoriei, el spune că o poate face oriunde vrea: „E dreptul meu şi riscul meu şi hotărîrea mea”.

Pentru ce se mai duc oamenii în Piaţa Victoriei acum şi de ce noi nu ieşim împotriva lor cu tunurile cu apă, dacă nu mai au motiv? Nu putem să transformăm un loc în maidan. (…) Nu poţi în fiecare zi un loc să-l transformi într-un maidan. Să stea ca proştii în fiecare seară acolo? N-au de lucru, n-au copii, n-au familii?”, a declarat deputatul PSD.

În opinia sa,  mulți dintre cei care au luat parte la manifestațiile antiguvernamentale de la începutul acestui an ar fi fost „manipulaţi groaznic sau „aduşi de la multinaţionale”.

Cătălin Rădulescu a fost condamnat definitiv, în decembrie, la un an și șase luni de închisoare (cu suspendare) pentru dare de mită și pentru că a încălcat statutul parlamentarilor: a fost în același timp și administratorul unei firme.

Deputatul PSD susține că o lege a grațierii, promovată de colegi de-ai săi de partid precum Florin Iordache, fostul ministru al justiției, și Șerban Nicolae, nu l-ar ajuta cu nimic.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS