Deputat PSD, despre protestatarii din Piața Victoriei: “Ar trebui alungați cu tunurile de apă”

Protestatarii antiguvernamentali – puțini la număr – care se strîng în continuare în Piața Victoriei din București ar trebui alungați cu tunuri de apă.

Așa afirmă deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu, într-un interviu acordat cotidianului Adevărul.

Demnitarul de la putere adaugă că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi se declară pregătit să o folosească din nou: “Dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat.”

Întrebat dacă se gîndeşte să tragă în Piaţa Victoriei, el spune că o poate face oriunde vrea: “E dreptul meu şi riscul meu şi hotărîrea mea”.

Pentru ce se mai duc oamenii în Piaţa Victoriei acum şi de ce noi nu ieşim împotriva lor cu tunurile cu apă, dacă nu mai au motiv? Nu putem să transformăm un loc în maidan. (…) Nu poţi în fiecare zi un loc să-l transformi într-un maidan. Să stea ca proştii în fiecare seară acolo? N-au de lucru, n-au copii, n-au familii?”, a declarat deputatul PSD.

În opinia sa,  mulți dintre cei care au luat parte la manifestațiile antiguvernamentale de la începutul acestui an ar fi fost “manipulaţi groaznic sau “aduşi de la multinaţionale”.

Cătălin Rădulescu a fost condamnat definitiv, în decembrie, la un an și șase luni de închisoare (cu suspendare) pentru dare de mită și pentru că a încălcat statutul parlamentarilor: a fost în același timp și administratorul unei firme.

Deputatul PSD susține că o lege a grațierii, promovată de colegi de-ai săi de partid precum Florin Iordache, fostul ministru al justiției, și Șerban Nicolae, nu l-ar ajuta cu nimic.

Declarațiile sale pot fi urmărite, în format video, aici.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS