Confidenţialitate

Pacientă arsă în timpul unei operații la Spitalul Floreasca

ACTUALIZARE: Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti a anunţat că a demarat o anchetă administrativă

ACTUALIZARE: Serviciul Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei face verificări cu privire la aspectele semnalate în mass-media referitoare la cazul unei paciente incendiate pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca, a informat Poliţia Capitalei.

ACTUALIZARE: Într-un comunicat transmis presei, familia femeii care a suferit arsuri pe 40% din corp în timpul unei intervenții chirurgicale la Spitalul Floreasca transmite că nu a aflat de gravitatea celor petrecute decât după ce informațiile au ajuns în presă. ”Incidentul survenit în timpul celei de-a două operații nu ne-a fost explicat clar, nu ni s-a prezentat gravitatea situației și modul în care s-a petrecut acest accident”, precizează familia în comunicat.

ACTUALIZARE: Medicul chirurg Mircea Beuran a declarat, sâmbătă seara, că el nu a făcut parte din echipa care a operat-o pe pacienta care a luat foc pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca, iar acest lucru poate fi dovedit cu camerele video de la intrarea în spital, din blocul operator şi cu protocoalele de terapie intensivă care notează toţi timpii operaţiei.

Un incident deosebit de grav s-a petrecut în timpul unei operații la Spitalul Floreasca din București.

O pacientă a fost arsă pe 40% din corp în timpul intervenției realizate de medicul Mircea Beuran. Incidentul a fost semnalat pe Facebook de deputatul USR Emanuel Ungureanu și a fost confirmat de ministrul Sănătății, Victor Costache. Femeia este în stare critică, iar Ministerul Sănătății face o anchetă.

Femeia bolnavă de cancer, în vârstă de 66 de ani, a fost arsă în urma unei manevre chirurgicale greșite pe 22 decembrie, însă informația a ajuns în spațiul public abia sâmbătă.

Purtătorul de cuvânt al spitalului Floreasca nu a putut fi contactat de jurnaliști până la această oră.

Într-o intervenție telefonică la Digi 24,  Ministrul Sănătății Victor Costache a confirmat incidentul și spune că a aflat despre el pe data de 27 decembrie, la 5 zile de la operație, dar nu de la reprezentanții spitalului. Victor Costache a trimis corpul de control la Spitalul Floreasca din București.

Într-o intervenție la Antena 3, Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că Ministerul urmează să trimită, luni dimineaţă, Corpul de Control la Spitalul Floreasca.

„S-au aprins câmpurile chirurgicale cu care era izolat pacientul în vederea inteervenţiei. Era vorba de o intervenţie de urgenţă în care de la contact, conflictul dintre câmpurile chirurgicale, soluţiile biocide folosite şi bisturiul electric, s-a format un incendiu, s-a aprins câmpul şi s-a produs o arsură de 40% din suprafaţa tegumentară a pacientului. Este o arsură de dimensiuni importante”, a precizat Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Mesajul deputatului USR Emanuel Ungureanu:

Beuran, fostul consilier prezidențial al lui Iliescu a dat foc unei paciente în sala de operație!

Chirurgul Beuran, 66 de ani, un pesedist plagiator de renume, capul Umefistanului, a dat foc unei paciente pe care a operat-o în data de 22 decembrie!

Iată cum descriu 2 asistente că s-ar fi întâmplat nenorocirea:

Asistenta 1

“Când m-am întors în Blocul Operator am simțit un miros puternic de fum și am verificat de unde provine, observând că focul provine din Sala 1.

Intrând în sala 1 am văzut multă apă pe podea și toata lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operații fumega.

S-au făcut manevrele necesare unui astfel de incident, urmând ca apoi să transport pacienta în Sala 2, conform indicației medicului după care am transportat-o în ATI Poli 2.”

Asistenta 2

“Mă aflam pe holul blocului operator auzind țipete și gălăgie,îndreptându-mă către Sala 1 m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator care avea o galeata de apă în mână, i-am luat galeata ducându-mă în sală, ajunsă acolo era mult fum și foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacientă care era în flăcări. Am aruncat apa stingând focul. Am mutat pacientul in sala 2 la solicitarea medicului.”

Acest incident se pare că a fost inițial mușamalizat de către Direcția de Sănătate Publică București unde Pintea a numit-o ca director executiv pe Cristina Pelin, filieră PSD.

Absolut scandalos, Inspecția Sanitară de Stat care a fost trimisă în cele din urmă să cerceteze cazul, NU I-A LUAT NICIO DECLARAȚIE CHIRURGULUI BEURAN cel care a fost mâna 1 pentru această intervenție chirurgicală.

Nici ceilalți 2 medici care au fost în sală la momentul tragediei nu au fost audiați.

Se încearcă, se pare, ca de obicei, găsirea unor vinovați din rândul personalului auxiliar.

Din spusele asistentelor rezultă faptul că, Beuran care opera o bolnavă de cancer, ar fi folosit greșit substanțele de dezinfecție a tegumentelor, a îmbibat cu aceste soluții câmpul operator de sub pacientă și la contactul cu electrocauterul pielea pacientei și câmpurile sterile au luat foc.

Pacienta a ars ca o torță câteva secunde până ce o asistentă a aruncat un lighean de apă peste masa de operație.

Îl rog pe ministrul Sănătății, Victor Costache, să trimită urgent un control la Spitalul Floreasca și să verifice ce substanțe sunt folosite în sălile de operație pentru dezinfecție în Spitalul Floreasca și cum sunt instruiți chirurgii să lucreze cu ele?

Pacienta incendiată pe masa de operație este în stare critică, cu arsuri peste 40% din suprafața corpului și se zbate între viață și moarte!

Suntem blestemați ca popor ca în secolul 21 sălile de operație să fie populate de beurani incompetenți dar bolnavi de putere!