Confidenţialitate

Ministerul Sănătății trimite Corpul de Control la Spitalul Floreasca

Abia după opt zile de la incidentul produs la Spitalul Floreasca din București, ajuns public după dezvăluirile unui deputat pe Facebook, Ministerul Sănătății va trimite Corpul de Control la Spitalul Floreasca.

O pacientă a fost arsă pe 40% din corp în timpul intervenției realizate de medicul Mircea Beuran. Incidentul a fost semnalat pe Facebook de deputatul USR Emanuel Ungureanu și a fost confirmat de ministrul Sănătății, Victor Costache. Incidentul deosebit de grav s-a produs pe 22 decembrie, însă a fost ascuns până acum.

Femeia este  în stare critică.

Într-o intervenție la Antena 3, Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că Ministerul urmează să trimită, luni dimineaţă, Corpul de Control la Spitalul Floreasca.

„S-au aprins câmpurile chirurgicale cu care era izolat pacientul în vederea inteervenţiei. Era vorba de o intervenţie de urgenţă în care de la contact, conflictul dintre câmpurile chirurgicale, soluţiile biocide folosite şi bisturiul electric, s-a format un incendiu, s-a aprins câmpul şi s-a produs o arsură de 40% din suprafaţa tegumentară a pacientului. Este o arsură de dimensiuni importante”, a precizat Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.