Confidenţialitate

Cazul Floreasca: Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti a anunţat că a demarat o anchetă administrativă

Potrivit unui comunicat al Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti (Spitalul Floreasca), în cursul dimineţii de duminică, 22 decembrie, pacienta care prezenta o patologie foarte complexă şi gravă a fost supusă unei reintervenţii chirurgicale de urgenţă, intervenţie necesară pentru supravieţuirea sa şi stabilizarea funcţiilor vitale.

“Intervenţia chirurgicală a fost una complexă, iar în cursul acesteia s-a produs evenimentul nefericit în urma căruia au rezultat arsuri tegumentare. Incidentul a fost rapid gestionat de echipa medicală, intervenţia chirurgicală fiind finalizată.

În cursul aceleiaşi zile, incidentul a fost adus la cunoştinţa conducerii spitalului, care s-a deplasat în unitate şi a demarat o cercetare administrativă pentru a identifica circumstanţele producerii accidentului.

În acest sens au fost solicitate şi primite declaraţii ale personalului implicat în incident şi au fost păstrate materialele care au legătură cu incidentul. Dacă în urma acestei cercetări administrative vor fi evidenţiate fapte/aspecte cu alte conotaţii, vor fi sesizate organele în drept”, se precizează în comunicatul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti.

Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti informează că, în paralel, se efectuează o verificare şi de către Ministerul Sănătăţii, spitalul punând la dispoziţie toate documentele obţinute în cercetarea administrativă.

“În momentul în care cercetarea noastră va fi finalizată, concluziile vor fi făcute cunoscute”, se mai arată în comunicatul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti (Spitalul Floreasca).

Serviciul Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei face verificări cu privire la aspectele semnalate în mass-media referitoare la cazul unei paciente incendiate pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca, a informat Poliţia Capitalei.

Într-un comunicat transmis presei, familia femeii care a suferit arsuri pe 40% din corp în timpul unei intervenții chirurgicale la Spitalul Floreasca transmite că nu a aflat de gravitatea celor petrecute decât după ce informațiile au ajuns în presă. ”Incidentul survenit în timpul celei de-a două operații nu ne-a fost explicat clar, nu ni s-a prezentat gravitatea situației și modul în care s-a petrecut acest accident”, precizează familia în comunicat.

Medicul chirurg Mircea Beuran a declarat, sâmbătă seara, că el nu a făcut parte din echipa care a operat-o pe pacienta care a luat foc pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca, iar acest lucru poate fi dovedit cu camerele video de la intrarea în spital, din blocul operator şi cu protocoalele de terapie intensivă care notează toţi timpii operaţiei.

Comunicatul complet al Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti:

In cursul diminetii de duminica, 22 decembrie 2019, pacienta in cauza, care prezenta o patologie foarte complexa si grava, a fost supusa unei reinterventii chirurgicale de urgenta, interventie necesara pentru supravietuirea pacientei si stabilizarea functiilor vitale.

Interventia chirurgicala a fost una complexa, iar in cursul acesteia s-a produs evenimentul nefericit in urma caruia au rezultat arsuri tegumentare. Incidentul a fost rapid gestionat de echipa medicala, interventia chirurgicala fiind finalizata.

In cursul aceleiasi zile, incidentul a fost adus la cunostinta conducerii spitalului, care s-a deplasat in unitate si a demarat o cercetare administrativa pentru a identifica circumstantele produceriii accidentului. In acest sens au fost solicitate si primite declaratii ale personalului implicat in incident si au fost pastrate materialele care au legatura cu incidentul.

Daca in urma acestei cercetari administrative vor fi evidentiate fapte/aspecte cu alte conotatii, vor fi sesizate organele in drept.

De asemenea, in paralel, se efectueaza o verificare si de catre Ministerul Sanatatii, spitalul nostru punand la dispozitie toate documentele obtinute in cercetarea noastra administrativa.

In momentul in care cercetarea noastra va fi finalizata, concluziile vor fi facute cunoscute.