Oile românești au scufundat o navă rusească de spionaj

O navă militară rusă s-a ciocnit cu un vapor de tip cargo în apropiere de Istanbul.

Cargoul plecase din România, din portul Midia-Navodari și transporta 8.880 de oi. Pe fondul ceței dense, nava pornită din România s-a ciocnit cu nava de spionaj a Rusiei. Nava cu oi nu a suferit avarii grave în urma coliziunii și își va putea continua cursa după ce se vor încheia cercetarile.

Pentru vasul rusesc Liman, care făcea parte din flota rusă de la Marea Neagră, a fost însă capăt de drum. După impactul, înregistrat joi la ora 12:30, nava Liman avea o spărtură suficient de mare încât după 2 ore s-a scufundat.

Potrivit Interfax, nava Liman era destinată culegerii de informații și recent se întorsese dintr-o misiune în Marea Mediterană. A supraviețuit în ”ape tulburi”, dar nu și întâlnirii cu oile din România. Vasul cargou, sub pavilion togolez, care transporta 8.800 de oi, plecase din România și avea ca destinație Iordania, unde va și ajunge după ce se finalizează cercetările.

Toti cei 78 de membri ai echipajului navei ruse au fost salvați, a anunțat Paza de Coastă turcă.

Cum era de așteptat, știrea că oile românești au scufundat o navă rusească de spionaj a devenit virală și a inspirat multe glume online, dintre care am făcut o scurtă selecție:

qiMERA

 

Răzvan Capră via UTOPIA:

Cătă Ierco

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS