O navă militară rusă s-a ciocnit cu un vapor de tip cargo în apropiere de Istanbul

Toţi cei 78 de membri ai echipajului navei ruse implicate într-o coliziune cu un cargobot au fost salvaţi, a anunţat  Paza de Coastă turcă, relatează The Associated Press.

Iniţial, potrivit presei din Turcia, 15 militari erau daţi dispăruţi.

Ambarcaţiunea militară, Liman, era una de recunoaştere şi, potrivit ministrului rus al Apărării, a suferit o spărtură în cocă. Autorităţile turce au anunţat ulterior că nava militară s-a scufundat.

Nava rusă a lovit un vapor care transporta animale, lângă Kumkoy, la 40 de kilometri nord-vest de strâmtoarea Bosfor, Istanbul. Cargobotul de transport nu ar fi suferit daune mari în urma coliziunii şi, potrivit autorităţilor turce, îşi continuă marşul. Este vorba de un cargobot sub pavilion togolez.

Coliziunea s-ar fi produs din cauza ceţii dense, potrivit unei companii maritime turce.

RT scrie că nava Liman a fost construită în 1970 în Polonia, ca vas de cercetare ştiinţifică şi a fost ulterior transformată în navă de recunoaştere.  Aproape fără armament, nava era dotată cu o staţie radar, un aparat de hidrolocaţie şi alte echipamente care permit urmărirea submarinelor sau a navelor de suprafaţă.

Cotidianul turc Sabah aminteşte că în luna Februarie, surse militare au declara presei din Rusia că Liman a supravegheat exerciţiul Sea Shield pe care NATO l-a desfăşurat în Marea Neagră.

 

(navaLiman, foto http://cruiser-moskva.info/)

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS