Nouă postare a primarului din Târgu Mureș: Nu retractez nicio virgulă

Primarul din Târgu-Mureș, Dorin Florea, revine cu o nouă postare pe Facebook, spunând că nu retracteză nicio virgulă din declarațiile anterioare și că afirmațiile sale au la bază analize obiective: „Este o realitate tristă a țării noastre de la Cuza încoace”.

„Nu retractez nici o virgulă din comunicatul atât de controversat cu privire la necesitatea unei dezbateri publice privind responsabilitatea nașterii unui copil. România reală este cea pe care eu o cunosc, iar tot ceea ce am spus este rezultatul unor analize obiective”, își începe Florea postarea.

Apoi, primarul transmite „mercenarilor” care nu i-au înțeles mesajul că tot ei au fost cei care „au prezentat la capitolul <știri horror> violuri, incesturi, părinți care și-au bătut și omorât copiii, mame la 12 ani, nunți cu regi și împărătese la vârste de 12 și 15 ani, copii scoși la cerșit, la furat, copii care dorm în canale și în ghene de gunoi, iar exemplele pot continua”.

„Tot voi ați prezentat, apocaliptic, știri despre demografia României peste 50 de ani. Când ați avut dreptate? Oare de ce atâta încrâncenare pentru un subiect firesc cu privire la o situație gravă a României pe care toți o știm, dar ne prefacem că nu o vedem?! Este o realitate tristă a țării noastre de la Cuza încoace, pentru care nimeni nu a dorit să găsească soluții”, scrie Florea.

Apoi, referindu-se la politicienii care l-au acuzxat și criticat, Florea afirmă că „se complac în mediocritate și că rămân supuși compromisului politic și ipocriziei, trăsături pe care le manifestă din plin. Imaginea dezastruoasă a României în străinătate li se datorează pe deplin”.

„Faceți dvs. comparația dintre o mamă care își dorește un copil cu adevărat, care trebuie să respecte tot felul de protocoale (să anunțe medicul de familie, să facă teste etc.), și cealaltă situație, în care aflăm doar de la știri, când e trimisă șenilata pe viscol, că o femeie despre care nimeni nu știa că e gravidă, trebuie să nască! Ceea ce am propus eu cu privire la ancheta socială este un lucru cât se poate de responsabil, pentru că doar așa tinerii care vor să aibă copii pot fi conștientizați și educați cu privire la tot ceea ce implică rolul de părinte. Mă bucur că au fost dublate alocațiile pentru copii, dar ceea ce eu am propus este cu totul altceva: copiii nu trebuie aduși pe lume ca sursă de venit, iar legislația trebuie să cuprindă măsurile despre care am vorbit!”, scrie edilul.

În ce privește decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, care l-a acuzat de discriminare și l-a chemat la audieri, Florea îi recomandă directorului CNCD Csaba Asztalos să citească textul său cu mare atenție și să meargă în zonele defavorizate, să vadă condițiile în care trăiesc copiii aduși pe lume doar pentru alocații.

Declarațiile controversate ale primarului din Târgu Mureș vor fi discutate astăzi și la Europa FM, în emisiunea Piața Victoriei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS