Confidenţialitate

Nicușor Dan: Pasajul de la Doamna Ghica va fi gata spre sfârșitul anului viitor | AUDIO

Lucrările propriu-zise pe şantierele din Prelungirea Ghencea şi de la pasajul Doamna Ghica ar putea începe la sfârşitul lunii viitoare, anunță primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. În acest sens au fost virate 10 milioane de lei către Trustul de Construcţii Metropolitane. Banii însă nu ajung – se speră că vor putea fi completați prin cooptarea în proiect a primăriei sectorului 2. Potrivit  primarului Capitalei, pasajul Doamna Ghica ar putea fi realizat până în toamna anului viitor:

”Din păcate au avut doar 10 milioane și nu 50, cât ar fi trebuit ca să înceapă lucrările, o să mai alocăm bani pe 10 iunie, după ce primim cotele de la stat, și eu sper că spre sfârșit de iunie să putem, efectiv, să începem lucrările și la prelungirea Ghencea și la Doamna Ghica. În ședința de Consiliu, pe 2 iunie, o să votăm proiectul de asociere cu Primăria Sectorului 2, astfel încât să putem să folosim și banii pe care ei i-au alocat pe bugetul pe 2021 pentru Doamna Ghica.

Care e termenul real de finalizare la Doamna Ghica?

Sfârșitul anului viitor, sfârșitul toamnei.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pasajul de la Doamna Ghica este la 40% stadiu de execuție.  Lipsește structura metalică (tablierul) deoarece contractul pentru furnizarea oțelului, încheiat în august 2020, a fost sistat din lipsa banilor. Șantierul a fost închis la sfîrșitul anului trecut.

Primarul Nicusor Dan a adăugat că și la parcarea Cora – Pantelimon în prezent se lucrează, prin bunăvoinţa constructorului care încă nu și-a primit ceele  40 de milioane de lei de la Primărie.

Foto: INQUAM, George Călin.